Fjäderfä nr 6-2004

Vi rapporterar under rubriken 'Lyckad stämma på vacker ö' från SFS-Svenska Äggs stämma som år 2004 hölls i Visby. Stämman sa ja till en marknadsföringskampanj för det svenska ägget och vi rapporterar om detta och om allt annat som hände i Visby. Bland annat om en het omställningsdiskussion efter en skrivelse från Gotlands fjäderfäförening.

Fjäderfä 6-2004
Ernst Mittag, vd på Danæg och Kronägg, berättade vid stämman i Visby om sin syn på den framtida nordiska äggmarknaden. Artikeln har rubriken: Ekonomin viktigare än politiska beslut.

Sten-Sture Stensson på Vrånghults ägg har haft ett viktigt besök av både statsministerns och jordbruksministerns handgångne män. 'Det var nyttigt', säger en av dessa personer med stort politiskt inflytande.

Livsmedelsverket rapporterar om tillsynen av äggpackerier och Ingvar Andersson skriver om branschens salmonellahandlingsplan. Vi rapporterar också om att Dotetorps ägg fick rätt i länsrätt när det gäller pågående äggproduktion i konventionella hönsburar och om tidigarelagd hönsslakt för att klara äggpriset. Läs även Äggmarknadsnytt om riskerna för ett äggöverskott.

Ett besök på Husby gård presenterar i reportageform modern svensk slaktkycklingproduktion. Intressant på Husby gård är bland annat reningen av ventilationsluften samt den nya spannmålstork som ägarna Anders och Per Watz' har installerat.

Vi berättar också vad som blev kvar av Kronfågels kalkonprojekt - minikalkoner på två gårdar.

Läs också om introduktionen av en ny värphöna i Sverige, Bovans, av Swedfarm AB. Detta innebär att vi återigen har tre svenska kläckeriföretag.

Nästa Fjäderfä kommer ut den 15 september. Du tillönskas en trevlig sommar!

Sven Secher

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 6-2004
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.