Fjäderfä nr 7-2004

Vi diskuterar det svenska och europeiska äggöverskottet i bland annat en intervju med SFS-Svenska Äggs ordförande Per-Olof Björnsson, se även sidan 53 med Äggmarknadsnytt.

I Fjäderfä nummer 7 berättar vi också om förändringar inom handeln. Beslut inom Axfood och Bergendahls minskar ytterligare skaläggsmarknaden för ägg från gamla burar. En rapport från Tyskland visar på en liknande trend. Dessutom kan vi läsa om ännu ett myndighetsutspel, denna gång är det Livsmedelsverket som menar att ägg från gamla burar inte får märkas och säljas.

Fjäderfä nr 7-2004
Vi rapporterar också i text och bild från en utlastning av slakthöns från ett flervåningssystem under rubriken Rutschbana och blåljus. Vi studerar även tvättning med robot i samma system.

Tidningens 56 sidor innehåller även program och anmälan för Svenska Äggs Kontaktdagar den 28-29 oktober samt program för nordiska veterinär- och konsulentmötet som hålls en månad senare i Finland.

Bland övriga artiklar kan nämnas: Stora krav på leverantörer; Bekämpningsmedel mot kvalster; Skärgårdsbild sålde bra; Vaccination - frågor och svar från SVA; Leveranssäkerhet A och O; Djurrättsaktivister dömda; Tvättrobot på hög höjd; Inte kris men krävande tid (reportage från Per Lindahl och Mosslunda gård) samt Min Mat och Äggets Dag (om marknadsföring).

Läs även som vanligt föreningsinformation från SFS-Svenska Ägg, Svensk Fågel samt Sydstruts.

Foldern 'Data om Fjäderfä 2004' har just lämnat tryckpressen och den bifogas med Fjäderfä nummer 7 som utkommer den 15 september. I foldern finns statistik, kalkyler om äggproduktion samt adresslista till fjäderfänäringens aktörer och leverantörer.

Nästa Fjäderfä kommer ut den 15 oktober, således i bra tid inför äggnäringens Kontaktdagar den 28-29 oktober.

Sven Secher

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 7-2004
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.