Fjäderfä nr 8-2004

FJÄDERFÄ nummer 8-2004 domineras av den hotbild som dagens äggöverskott i Sverige och hela EU ger, och vi berättar om åtgärder för att minska riskerna för äggprissänkningar. Svenska Ägg har lagt fram ett åtgärdsförslag och äggproducenten Sten-Sture Stensson kräver att alla nu ställer upp och tar sitt ansvar.

Fjäderfä nr 8-2004
Vi refererar även det möte som jordbruksminister Ann-Christin Nykvist bjöd in till i september, under rubriken 'olagliga burar', en rubrik som mötte kritik.

Vi skriver också om de omfattande finska statliga stöden till fjäderfäproduktionen med anledning av den 'Finnkamp i ägg & bacon' som Svenska Äggs ordförande Per-Olof Björnsson har bjudit upp till, i samarbete med sin kollega på grisköttssidan.

Omärkta ägg i saluhallar och mindre butiker samt Märkliga märkningsskillnader är två andra artiklar. Vi berättar också att 580 000 hönsplatser väntar på länsrättsdom och om en satsning på ny inredning och rastgård med äppelodling i ekoäggsproduktionen på Sunds gård.

Med tre olika hybrider på värphönsmarknaden är det givetvis högst väsentligt att se över foder- och managementsidan. Lantmännen presenterar i en artikel i denna tidning filosofi och tillämpning av dagens foderprogram.

Kycklinguppfödaren Jenny Andersson säger i en intervju att hon ser ljust på framtiden, trots de hot som finns mot svensk kycklingnäring. I ett strutsreportage berättar vi om utvecklingen dansk och svensk strutsnäring.

Detta och mycket annat; du önskas god läsning.

Nästa FJÄDERFÄ kommer i november och det är den nordiska årliga gemensamma tidningen som då landar i din brevlåda.

Sven Secher

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 8-2004
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.