Fjäderfä nr 3-2005

Innehållet i Fjäderfä nummer 3-2005 spänner över några olika flersidiga teman. Vi har givetvis Ernst Mittags steg från ägg till kyckling, när han lämnar Danæg/Kronägg för att gå till Kronägg Holding AB, vilket är Spira i omstrukturerad form och således dansk och svensk kycklingproduktion.

Fjäderfä nr 3-2005
Vi har också de allt fler upptäckterna av importerat salmonellasmittat kött, vi ger en lägesbeskrivning och vänder oss till Smittskyddsinstitutet för att få svar på frågan: Hur farligt är det?

Ett annat block i Fjäderfä nr 3, är det svenska lantbrukets konkurrenskraft, eller tyvärr snarare brist på konkurrenskraft. 6 sidor att begrunda.

Men det finns också flera glädjeämnen i tidningen. Bland annat att reglerna kring miljöbalken, med tillståndsgivning etc, ser ut att kunna bli förändrade i riktning mot minskad byråkrati. Läs vad Fredrik Bonde, chefsjurist på LRF, skriver.

Ett annat glädjeämne är att IKEA fortsättningsvis väljer svensk kyckling på alla sina restauranger världen över. Vi bjuder också på påskmat med finfina recept, utprovade i Fjäderfäs eget provkök, i direkt anslutning till redaktionslokalerna.

Nya ekoregler, gödselregler samt ett besök hos en fransk kycklingproducent hör också till innehållet i Fjäderfä nr 3-2005.

Du önskas god läsning, smaklig måltid och Glad påsk!

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 3-2005
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.