Fjäderfä nr 6-2005

I denna junitidning rapporterar vi från Svenska Äggs årsstämma i Falkenberg, där problemen med lönsamheten, äggöverskottet samt marknadsföring hörde till diskussionspunkterna. Vi har också en intervju med föreningens ordförande Per-Olof Björnsson, där han menar att äggpriset måste höjas.

Fjäderfä nr 6-2005
Två artiklar från SVA tar upp förekomsten av tarmmask och kvalster i värphönsflockar. Från ett seminarium om frigående hönshållning konstateras positiva faktorer som att hönsen värper allt mer och äter allt mindre.

I Fjäderfä nummer 6 jämför vi också äggpriser och foderpriser i fem europeiska länder och vi berättar att några gotländska äggproducenter byter packeri. I ytterligare en artikel berättar Catharina Alwall om projektet attraktiva arbetsplatser inom äggproduktionen.

Den som läser denna Fjäderfä får också tillfälle att besöka två kycklinguppfödare i trakten av Kalmar samt slakteriföretaget Guldfågeln i Mörbylånga på Öland.

Med denna och mycken annan läsning, önskar redaktionen alla läsare och annonsörer en riktigt fin sommar. Nästa Fjäderfä kommer ut den 15 september.

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 6-2005
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.