Fjäderfä nr 10-2005

2005 års sista nummer av FJÄDERFÄ har ett omfattande innehåll över hela 72 sidor.

Fjäderfä nr 10-2005
På äggsidan besöker vi äggproducenten Lars Gunnarsson på Korsberga Hönseri. Lars har RED-L flervåningssystem och han tycker att produktionen fungerar bra. Men ingen djurhållning är problemfri...

För äggnäringen är hela EU:s omställning av inhysningen 2012 en mycket viktig fråga och vi tar upp detta med bland annat ett referat från Svenska Äggs Kontaktdagar hösten 2005.

Från Kontaktdagarna rapporteras även om producenteras möte med hårda diskussioner om äggpris och bristande lönsamhet samt om Källbergs arbete på äggproduktsidan.

Vi har också två forskningsartiklar från äggsidan, den ena från SLU om inhysning, den andra från SVA om hälsa och äggkvalitet (Brachyspira-bakterier).

Vi intervjuar också avgående vd:n på Svenska Ägg, Anna Carlström. Ordföranden Per-Olof Björnsson hälsar nye vd:n Camilla Sandenskog välkommen.

På kycklingsidan har vi förutom en julhälsning från Svensk Fågels ordförande Per Lindahl, en genomgång av både genomförd och planerad verksamhet inom Svensk Fågel av vd Maria Donis.

Fjäderfä nr 10-2005 är också med när Svensk Fågel ordnar kycklinglunch med Årets kock och när Årets kock besöker Lena Skure på Forkesta gård. Det rapporteras att proffskockarna lät sig väl smaka av Lenas goda mat och samtidigt lärde de sig lite om svensk kycklinguppfödning genom besök i stallarna.

Vi rapporterar också från Svensk Fågels branschmöte i Jönköping med bland annat diskussioner om hur svensk kycklinguppfödning ska kunna bli campylobacterfri.

Viktiga inslag i denna tidning är även rapporter från flera 'äggaktiviteter'. Det är aktiva äggproducenter som ordnar Äggets Dag, demonstrerar vid butiker samt uppvaktar politiker.

Som sagt, ett digert innehåll. Du önskas med detta en riktigt God Jul!

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 10-2005
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.