Fjäderfä nr 1-2007

Tjejköttet blir allt populärare. Det skriver Maria Donis, vd på Svensk Fågel, i denna tidning och vi följer upp med reportage från en fest där julen dansades ut med kalkonfrossa. Vi berättar också att veterinär Pia Gustafsson tar över efter Johan Lindblad Svensk Fågel.

Fjäderfä nr 1-2007
På Svenska Äggs sida berättar vd Therese Schultz om kampanjen 'Världens bästa livsmedel (?) och annat som Svenska Ägg just nu arbetar med.

Läs också om importmenyn på årets Elmia då det svenska lantbruket samlades för mässa. Enda glädjeämnena, som var svenskt, var ägg och en mindre del av de dryga 200 kilo kyckling som serverades. I övrigt serverades mat från hela världen. Elmia beklagar det inträffade.

Peter Rasztar, ny vd på Kronfågel, berättar i en intervju om både neddragningar och satsningar i det förlusttyngda kycklingföretaget Kronfågel Holding. Han säger också att han tror på de svenska värdena som ett konkurrensmedel, inte minst salmonellafriheten.

Stiftelsen Lantbruksforskning berättar om hur mycket som har satsats på FoU-fjäderfä under de senaste åren och man menar att forskning lönar sig.

Läs också om pengarna i det nya landsbygsprogrammet, hotande bekymmer genom tvärvillkoren, transportforskning, att Jordbruksverkets GD säger att myndigheten ska jobba för ökad konkurrenskraft i jordbruket och om att unga människor äter chockerande lite ägg.

Riktigt inspirerande läsning är artikeln om Lantmännens AS-Faktor som utvecklar äggprodukter som kan komma att behöva en miljard svenska ägg, om allt går riktigt bra.

Med detta och annat önskas du god läsning!

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 1-2007
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.