Fjäderfä nr 2-2007

Svenska Ägg går nu in i en intensiv period av fortsatt reklamkampanj för det svenska ägget. Detta återspeglar sig på flera sätt i denna tidning. Bland annat informerar Svenska Äggs vd Therese Schultz om kampanjen och vi har också en artikel av en dietist, som givetvis kan berätta om alla näringsämnen som finns i ägg.

Fjäderfä nr 2-2007
Ett annat stort tema i denna Fjäderfä, är dagsljus till höns. Artiklarna visar ånyo, att frågan om ljus till höns inte är enkel.

Vi berättar också om det danska mobila slaktsystemet, med producentföretaget Chickpulp, som nu är godkänt av Djurskyddsmyndigheten och man har varit och slaktat på en gård i Sverige.

På Svensk Fågels stämma ställer man frågan: 'Kan en global kyckling bli svensk?!?'. Åk till Kalmar den 9 mars så får du svaret. Program i denna Fjäderfä, nr 2-2007.

Att Lantmännen Axa, ägt av de svenska bönderna, använder importerad äggmassa (900 ton, årligen) i pannkakstillverkningen i Laholm, gör många besvikna. Även köttbullar etc används importerade råvaror i Lantmännens fabrik i Laholm. Läs om detta i Fjäderfä.

I efterdyningarna av omställningen av den svenska äggnäringen, talas det om skadestånd. Advokat Martin Erling anser att detta måste övervägas på grund av den oklara juridiken under omställningen.

Tage Mattsson funderar över Svenska Äggs arbete i ett debattinlägg och ordförande Henrik Larsén svarar. Möt också näringsminister Maud Olofsson och mycket annat i Fjäderfä nr 2-2007.

Du önskas god läsning!

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 2-2007
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.