Fjäderfä nr 4-2007

EUs och EFSAs rapport om salmonella-undersökningar i kyckling-produktionen i alla EU-länder visar att den svenska kycklingproduktionen är unik. I Sverige fann man under undersökningsperioden 1 oktober 2005-30 september 2006 inte ett enda positivt svar på salmonellaproverna. Så var det inte i övriga EU-länder. Läs om rapporten i denna tidning.

Fjäderfä nr 4-2007
Motsvarande undersökning om salmonellaförekomsten gjordes tidigare på värphönssidan inom EU(se Fjäderfä nr 7-2006). Inte heller i äggproduktionen fann man salmonella i Sverige.

Sverige är därmed det enda land som har kunnat uppvisa en helt salmonellafri fjäderfäproduktion när tester har genomförts på samma sätt i stallar i alla EU-länder.

Har du koll på din äggproduktion? Läs i Fjäderfä nr 4-2007 om hur man följer upp produktionen på Landarkullen Ägg AB och därmed skapar beslutsunderlag för utveckling.

Våren är också den tid på året då stämmorna avlöser varandra. Vi fortsätter rapporteringen från Svensk Fågels stämma. Läs bland annat om Thailändsk kycklingproduktion med North Trades importsatsningar. Vi intervjuar också Svensk Fågels nya ordförande Hans-Christer Palmers.

Läs också vad Svenska Äggs ordförande skriver under rubriken 'Många viktiga frågor' samt Svenska Äggs stämmoprogram och anmälningsförfaranden inför stämman den 24-25 maj.

Med detta och en hel del annat, önskas du god läsning!

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 4-2007
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.