Fjäderfä nr 5-2008

Njut våren i ditt anletes svett

Fjäderfä nr 5-2008
Pressläggning samtidigt som frön och potatis ska i jorden är en arbetskombination som jag lever med varje vår. Och det är härligt.
Lite svettigt men mest härligt. Efter en runda i trädgården känns det faktiskt som om de ljuvliga försommardofterna följer med in i redaktionslokalen och sätter än bättre snurr på datorerna.

I denna tidning gör vi ett besök i Tyskland hos en äggproducent som “klätt på sin anläggning” med sådant som solceller, gödselbehandling och luftrening.

Vår utsände har också rest med “Bondebåten” och som vanligt har vi studerat menyn. Glädjande nog klarar sig den svenska kycklingen bra i konkurrensen mot importkött av allehanda slag från hela världen. På äggsidan uppgavs att en övergång från utländska till svenska ägg var på gång.

Utan att kunna redovisa siffror, har jag av branschfolk bibringats uppfattningen, att försäljningen, alltså konsumtionen, av både ägg och matfågel rullar på ganska bra. Och det är ju fint, ty det tycks finnas företagare som vill bygga för både äggproduktion och kycklinguppfödning och branschens gemensamma, inte enkla men viktiga, utmaning är som alltid att balansera utbudet med efterfrågan.

Gör du allt hygienarbete som du ska göra mellan djuromgångarna och har du rätt utrustning? Jag tänker på arbetet med rengöring, tvättning, sanering, torkning och tomhållning. Vår artikel från en demodag har inte alls alla svar på detta men den visar dock att det löpande händer en del på teknik- och utrustningssidan.

Visst är det alltid “väldigt mycket” så här års. Tänk på att njuta av våren, skriver jag och riktar uppmaningen både till dig som läser detta och till mig själv.

Du önskas god läsning!

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 5-2008
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.