Fjäderfä nr 7-2008

Perspektiv!

Att dagens värphönor värper mycket bra är givetvis positivt. Hönan kan inte skyllas för överskott på äggmarknaden och låga äggpriser. Det är upp till människan (läs människorna i branschen) att hantera marknadsbalansen.

Fjäderfä nr 7-2008

 
Jag läste följande i en mer än 100 år gammal hönstidning: “I juli börjar äggläggningen aftaga. Man bör icke ställa sig naturen i vägen ...”.
Så lät det då, och befolkningen fick snällt vänta till framåt påsk på de efterlängtade färska äggen.

Den tiden kan vi inte önska oss tillbaka. Däremot kan vi i dagens överflödstidevarv, önska oss att ägget som det fantastiska livsmedel det är, används i riklig mängd av befolkningen.

Många jag talat med inför denna tidning, vill se fortsatt marknadsföring av ägg. Det är ett positivt sätt att angripa risken för kostsamma äggöverskott nästa sommar och jag tycker reklamkampanjen för svenska ägg har varit bra.

Några som också verkligen kommer fram i marknadsföringen, är matfågelföretagen som producerar nya produkter i en aldrig sinande ström. Det senaste exemplet är Guldfågelns “Tunnskivade kycklingfilé”. Vi har provat denna nyhet i Fjäderfäs provkök (läs familjen Sechers bondkök), och juryn (läs min familj) var enig. Låt mig sammanfatta: produkten infriade våra mycket högt ställda förväntningar.

Jag satte perspektiv som rubrik ovan, och du kanske undrar varför (förutom de gamla hönsen som inte värpte särskilt mycket). Jo, när jag läser i gamla fjäderfätidningar och pressklipp slås jag av hur stora bekymren alltid har varit. Då som nu. Men branscherna har gått vidare och de duktiga företagarna har nått framgångar. Fortsätt så!

Du önskas god läsning.    
Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 7-2008
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.