Möjligheter med många möten

Vi tar i denna Fjäderfä återigen upp frågan om den “ohederliga paradoxen” inom den offenliga upphandlingen. Frågan är: Ska det bli ett slut på offentlig upphandling av mat som INTE är producerad enligt svensk djurskyddslag och svenska smittskyddsregler?

Svaret borde vara givet, så länge vi ska ha unika och hårdare regler i Sverige. Situationen blir än mer orimlig eftersom efterlevnaden av svenska regler ute hos landets lantbrukare kontrolleras av samma myndigheter som köper “förbjuden” mat från andra länder. Läs i denna tidning om upphandlingsregler, diskussioner i kommuner och en riksdagsmotion i ämnet.

Hösten är en hektisk, men också en väldigt rolig tid. Branschmötena duggar tätt och värdet av att på dessa aktiviteter kunna träffas och utbyta kunskaper och erfarenheter kollegor emellan kan knappast övervärderas. De flesta av oss har visserligen friheten att som egen företagare få jobba så mycket vi vill, vilket man också ofta måste. Att då lyfta blicken och bestäm-ma att jag åker på den där utbildningsdagen, det där branschmötet, kontaktdagen, mässan, studiebesöket eller vad det vara månde (aktiviteterna är många, se kalendern), kan vara lite svårt. Men det är sällan man ångrar uppbrottet från vardagsarbetet, även om det så bara handlar om någon dag.

Att denna tidning fyller 100 år, uppmärksammas bland annat på Svenska Äggs Kontaktdagar och Svensk Fågels Branschmöte.

Apropå tidningen, ber jag dig ha tålamod ifall just den artikel du önskade dig inte rymdes i denna tidning.
Vi är snart tillbaka med nästa nummer som en helt vanlig Fjäderfä. Vi ger nämligen i år inte ut den nordiska gemensamma tidningen som brukligt är i november. Något beslut om när en nordisk tidning ska produceras nästa gång, är inte taget av de berörda länderna. Om du har synpunkter på värdet av en nordisk gemensam tidning är du mycket välkommen att kontakta mig.

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Möjligheter med många möten
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.