Årets bästa försäljningsdag

Fjäderfä nr 3-2010

Skärtorsdagen är elddopet för den som levererar till dagligvaruhandeln. Påskveckans torsdag lär nämligen vara den försäljningsmässigt största dagen på hela året.

Och mitt i detta kommersiella crescendo står äggbranschen främst. Påsken, jämte julhelgen, är äggets höjdpunkt och speciellt för påsken är att denna toppförsäljning pågår under en väldigt kort tid. Äggbranschens kapacitet och förmåga att planera produktionen ställs alltså inför en stor utmaning; nämligen att alla kunder ska få de ägg de önskar utan att finska eller andra ägg fyller ut brister.

För kycklingen är påsken knappast en volymhelg i jämförelse med äggen. Men matfågel som kyckling och kalkon, kan verkligen rekommenderas för den som planerar påskmenyn och vi bjuder i denna tidning på goda serveringstips från Fjäderfäs eget provkök.

När vi gick i tryck med förra Fjäderfä tog vi upp snökaoset och uppmanade till snöskottning på taken. Bedrövade visade vi också bilder från ett inrasat tak på ett sörmländskt kycklingstall. 
Jag trodde att gumman tö skulle ha anlänt tills pressläggning av denna tidning; vi är ju ändå inne i vårmånaden mars (enligt bondepraktikan). Men ännu ligger snön mycket djup utanför redaktionsfönstret och vi visar i denna tidning en bild från ännu en katastrof med rasat tak. Denna gång ett stall med värphöns.

Denna tidning innehåller också flera tunga artiklar som behandlar frågor som provning av redesmaterial i inredda burar, befjädring, ljus samt kalkylering; hur gör du för att bli fem öre bättre? Läs också om Svenska Äggs utbildningsdagar med dissektion av höns och mycket annat. Följ även med på reportaget hos Årets Äggföretagare 2009.

Du önskas god läsning och en smakfull påsk anno 2010.

Sven Secher
(Publicerat i Fjäderfä nr 3-2010)

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä 3-2010
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.