Konsten att kommunicera

Det sägs att 3,5 miljoner svenskar är med på Facebook. Räknar vi in andra så kallade sociala medier (bloggar, twitter ...) så uppges varannan svensk vara aktiv. Det blir alltså “de flesta”, om man räknar bort små barn etc.
Tidningen Fjäderfä ger direkt kommunikation mellan en tryckt tidning och människor i den svenska fjäderfäbranschen. Du önskas god läsning!

Dock sägs norrmännen vara strået vassare på webben när det gäller andel av befolkningen som “kommunicerar över internet”.

Gör du det? Tillhör du majoriteten i detta avseende? Bloggar du och är du med i Facebook?
Har du förresten varit in på kycklingbloggen "Kycklingbonden", ingång från www.svensfagel.se (länk nedan).

Eller nöjer du dig med tryckta medier och TV och radio? Och att prata med folk direkt och per telefon?!

Men vad har då denna webbkultur för betydelse för fjäderfänäringen? Svårt att svara på men att blunda för utvecklingen är knappast rekommendabelt.

Konstaterar dock att det faktiskt finns ett liv att leva utanför datorn eftersom ovanstående siffror, också säger att det finns några miljoner svenskar som inte är med i Facebook.

För länge sedan fanns djungeltrumman och röksignalerna. För några gäller alltjämt “fiket, macken, grannen, puben, golfen och syföreningen” som platsen där man umgås och byter tankar och åsikter. Medan andra alltså  har flyttat detta till webben.

Förmodligen är det som när faxen kom (någon som minns hur fantastiskt det var att skicka papper genom telefonen?!), då slutade vi inte att ringa till varandra. Tydligen finns det alltid plats för fler sätt att kommunicera. Och för min egen del “webbar” jag en hel del, men det tryckta ordet är ett kommunikationssätt som jag gillar skarpt, i synnerhet givetvis tidningen Fjäderfä. Men allra bäst är ändå att mötas öga mot öga, gärna över god mat och dryck.

I morse var det ägg till frukost, och nu när tidningen strax rullar in i tryckpressen ser jag fram emot en riktig god kycklingmiddag!

Sven Secher

(Fjäderfä nr 5-2010)

Läs bloggen branschbloggen:
Kycklingbonden

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Konsten att kommunicera
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.