Fin period värd att vårdas väl

Äntligen är sommaren över så att vi får ge ut Fjäderfä igen ...
Det skriver jag både på skoj och allvar. Visst är det skönt och nödvändigt att vara ledig men lika fint är det att vara taggad tillbaka efter sommarledigheten.
Fjäderfä nr 7-2010.
72 sidor fjäderfäläsning!Hur känner du dig? Hoppas att du ser framtiden an med både lustkänsla och goda affärer i sikte!

Det finns förvisso problem och en hel del som kunde vara bättre inom svensk fjäderfänäring och dess omvärld. Jag tänker t ex på den offentliga upphandlingen samt myndigheters hantering och tillämpning av EU-regler, tillståndsärenden, besättnings- och slakterikontroller med mera. Här måste staten ta sitt ansvar så att inte den inhemska produktionen missgynnas i “matlandet Sverige”. För övrigt får vi se vad som händer med den satsningen efter valet.

Det finns även risker som  t ex att god tillgång på ägg eller kyckling övergår i för god tillgång. Men vad gäller den svenska marknaden bör det vara hanterbart inom branschen. Att EU:s marknad tidvis har ett stort utbud och mycket låga priser är bara att anpassa sig till.

Men det finns också just nu väldigt mycket som är riktigt bra inom fjäderfäbranschen. Efterfrågan på svensk kyckling och svens-ka ägg är mycket god och trenden är ökande sålda volymer. Detta är en positiv trend som ger oss glädje och tillfredsställelse men som måste vårdas på bästa sätt.

Att den svenska fjäderfänäringen är dynamisk, händelserik och inne i en fin period avspeglar sig också i Fjäderfä. Det har visserligen aldrig tidigare för ett ögonblick, eller ett endaste enskilt tidningsnummer, (under mina år som redaktör) varit brist på goda idéer till artiklar eller material att publicera. Tack alla ni i branschen för det!
Och nu upplever jag att uppslagen och efterfrågan på redaktionellt arbete är större än någonsin. Det är fantastiskt inspirerande och redaktionen gör sitt bästa för att försöka matcha önskemål och inkomna goda förslag.

Jag vill också passa på att tacka annonserande företag. Det är ni som gör det möjligt att bedriva ett seriöst redaktionellt arbete och ge ut Fjäderfä i sin nuvarande form.       

Sven Secher
redaktör

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fin period värd att vårdas väl
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.