Djurinsättning i vinterkylan

Att vara med när 56 000 daggamla kycklingar med stor omsorg sattes in på mindre än en timme var en härlig upplevelse, en riktig kick! Bara proffs kan hantera kedjan lastning vid kläckeri, transport och avlastning på gård med insättning i stallavdelningen så skickligt. Djuren var i toppskick och de fanns sig snabbt tillrätta i stallet där de välkomnades av Åsa Göranssons “klappande”. Läs om besöket på Röhls gård i denna tidning.
Fjäderfä
10-2010

Äggmarknaden kan bli besvärlig under 2011. Flera äggpackare och äggproducenter som Fjäderfä har talat med är oroliga för att den ökande produktionen av ägg ger ett överskott. Det bästa är givetvis att sälja ännu mer. Men en första rekommendation kan annars vara att inte starta nya stall och också att gärna hålla tomt någon extra vecka mellan omgångarna. Om många gör så får det viss effekt och denna metod för reglering av äggmängden är roligare än utslaktningskampanjer.

Så har det hänt igen. Vi har serverats dansk kyckling. Denna gång på Svenska Äggs kontaktdagar. Detta skedde trots att menybeslut skriftligen hade fastställt och bekräftats av konferensansvariga på Växjö Konserthus. Kravet var givetvis svenska råvaror producerade enligt svensk djurskyddslag. En positiv konsekvens av Fjäderfäs undersökning är dock att Växjö Konserthus har ställt i utsikt att i fortsättningen enbart servera svensk kyckling i restaurangen (6 000 portioner om året).

Åsa är tillbaka från Afrika. Välkommen hem!

Vitt och fint men vis av förra vintern röjer du väl tak och silos?

Grattis Sten-Sture! Du är verkligen en värdig “Årets Äggföretagare”!

Kontaktdagar för äggnäringen och Branschmöte för fågelnäringen. Det var mycket på program-men, något refereras här och mer i nästa tidning.

Nu önskar jag er alla i den svenska fjäderfäbranschen en riktigt god jul!
Väl mött i Fjäderfä under 2011!


Sven Secher

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Djurinsättning i vinterkylan
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.