Världens bästa borde stimuleras

”I mitt kylskåp får det aldrig saknas ägg, oavsett årstid. Då vet jag att jag när som helst kan vispa ihop en ugnspannkaka, bjuda på pocherade ägg till helgfrukost eller laga en matig omelett”.
I Fjäderfä nummer
3-2012 besöker vi
bland annat Jens
Christensen på
Hättorps gård
(bilden ovan).


Det är inte undertecknad eller någon annan i äggbranschen som säger så utan detta står att läsa i tidningen Lantliv Mat&vin där chefredaktören lovsjunger äggen och hon fortsätter så här:

”Ja, ägg är fantastiskt ...”

Ljuv musik för den som är verksam i äggbranschen och sådana här texter har vi sett i media i flera år nu. Det är många som uppskattar ägget!
Berättelserna om ägg och all mat och alla recept som hela tiden publiceras stöttar givetvis försäljningen. Det ska vi vara glada för. Men det räcker inte att tacka och ta emot, utan näringen bör löpande understödja budskapet så att löpelden om äggets förträfflighet hela tiden hålls brinnande. Det kan du och jag göra enskilt och det gör också branschen, företagsvis respektive gemensamt.

Äggets alla positiva egenskaper kan vara viktigt att hålla i minnet när utgödslingen krånglar, fodret blir dyrare och lönsamheten för producenterna av världens bästa livsmedel inte är vad den borde vara.

Självklart borde både det svenska ägget och den svenska matfågeln värderas till ett högre pris än dagens.

En annan självklarhet är att det inte är acceptabelt att ärliga bönder med laglig produktion riskerar attentat från de som på odemokratisk väg vill stänga svensk livsmedelsproduktion.

Det vore också roligare och lättare om den produktion som gått före mot världens bästa djurvälfärd stimulerades. EU:s nya landsbygdsprogram, verkar inte vara så upplagt. Se sidan 28 i Fjäderfä nr 3-2012.

Snart är det påsk och då fylls tidningarna än mer med ägginformation. Samtidigt är det värt att påminna om fågelköttets företräden och många väljer kyckling runt påsk.

Tidningen Fjäderfä önskar dig en riktigt Glad Påsk!


Sven Secher

Publicerat i Fjäderfä nummer 3-2012.

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä 3-2012
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.