Fjäderfä nr 7-2012

Ett lysande solkigt exempel

Har du märkt att administrationen minskar i ditt jordbruks- och livsmedelsföretagande?
Fjäderfä nr 7/12

Vi fick många reaktioner på våra artiklar i förra Fjäderfä om ”Matens kontrollanter snart fler än bönderna” och ”Belastande byråkrati hämmar utvecklingen”. Vi går nu vidare med en intervju med statssekreterare Magnus Kindbom som säger att man nu försöker att mäta även ”företagarens upplevda regelbörda”.

Kanske du kan hjälpa departementet genom att kontakta dem och berätta om din vardag?!

Men det gäller även att städa framför egen dörr, vilket kan göras på många sätt. Är du effektivare i dag än för X antal år sedan? Hur har ditt företag ut-vecklats under senare år? Och, sköter du det dagliga arbetet perfekt, rutinjobben till punkt och pricka? Det kan gälla djurtillsyn, äggpackning, utlastning och hygienrutiner.

Följ med till en fjäderfäproducent som varje dag strävar efter att göra exakt det jobb som ska göras, artikeln fokuserar på jobbet för att förhindra att smittor och djursjukdomar kommer in på gården.

Som framgår längre bak i tidningen var Fjäderfä i Visby under sommarens Almedalsvecka. Jag deltog på fyra seminarier, varav två av Djurens Rätt som handlade om äggproduktion respektive kycklinguppfödning. Arrangemangen var en uppvisning i smutskastning av svensk djurhållning och livsmedelsproduktion.

Att så hårt angripa svensk kycklinguppfödning och svensk äggproduktion, som Djurens Rätt gjorde i seminarieuppläggen, känns för undertecknad som ett lysande, men solkigt och ovärdigt, exempel på att ”sila mygg och svälja kameler”.

Varför angriper man så hårt matproduktionen med en av världens hårdaste djurskydds- och smittskyddslagstiftning samtidigt som man blundar för den ohämmade importen av mat som i dessa avseenden inte på långa vägar är i närheten av svensk standard?

Sven Secher
PS Du önskas god läsning.  Men tyvärr har flera efterfrågade artiklar inte rymts i denna tidning, trots att den är sedvanligt ”tjock”. Men vi är snart tillbaka. DS

Publicerat i Fjäderfä nr 7-2012.

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 7-2012
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.