Tack till den svenska världsledande fjäderfäbranschen!

Debatten om den ekologiska livsmedelsproduktionens för- och nackdelar diskuteras flitigt. Inte minst sedan några SLU-forskare nyligen sa ungefär att ekoproduktion ökar världssvälten och miljöproblemen. Andra menar istället att ekologiskt alltid är bättre i alla avseenden. Många anser då att båda ståndpunkterna är osakliga och polariserar och förenklar debatten eftersom det finns både för- och nackdelar inom såväl konventionell som ekologisk produktion.
Fjäderfä
10-2014


Ibland kan denna infekterade debatt – om eko eller konventionellt är bäst – kännas lite väl uppskruvad. Inte minst satt i perspektivet av pågående överutnyttjande av antibiotika och den växande resistensproblematiken. Detta är ett stort globalt problem där de negativa effekterna av andra länders överutnyttjande i djurhållningen tränger sig på allt mer även här i Sverige. EU:s läkemedelsmyndighet har uppdaterat siffrorna över antibiotikaanvändningen och vi redovisar en graf i denna tidning.

När det lackar mot jul är det en glädje att med hjälp av landets främsta leverantörer till fjäderfäbranschen, kunna önska alla en riktigt God Jul! Se s. 58-59.

Ett riktigt stort tack till alla företag som löpande under året väljer att annonsera i Fjäderfä! Väl mött under ett bra 2015!

Jag vill också tacka alla er i den svenska ägg- och matfågelbranschen som med idéer, önskemål och förslag hjälper undertecknad redaktör att göra Fjäderfä intressant. Särskilt tack också till branschorganisationerna Svenska Ägg och Svensk Fågel.

Och vad skulle Fjäderfä vara utan alla er som tar emot undertecknad på gården och i företaget, och berättar om er verksamhet i de mycket uppskattade reportagen?! Bästa läsningen, enligt många!
Tillsammans med er alla, hoppas jag att under 2015 kunna fortsätta ge ut en tidning som ger information och inspiration till dig som är verksam i den världsledande svenska fjäderfäbranschen.

Sven Secher
Publicerat i Fjäderfä nummer 10-2014.

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä 10-2014
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.