Roliga, trevliga och nyttiga möten

Runt bordet satt två fransmän, två holländare, två tyskar, två ungrare och en dansk. Samt Bellman. Nej tyvärr inte Bellman, utan istället undertecknade svenske redaktör.

Roligt var det. Trevligt var det. Och nyttigt var det. Den gemensamma nämnaren för de tio Avec-bordsgrannarna var att de verkar inom EU:s fjäderfäbransch.

Det är inte minst under de ”sociala passen” under branschens alla konferenser som mycket intressant kommer fram. Denna gång berättade min vänstra bordsgranne, monsieur Jean Charles, om sitt liv som tredje generationens ägare av det franska kycklingföretaget DOUX. Beläget i ett av Europas djurtätaste områden, Bretagne, och med en verksamhet HELT inriktad på export.

Som framgår av bilden ovan så noterades en del av vad som språkades om på sånghäftets baksida. Den svenska delegationens mission under middagen var annars att få alla att gilla ”smoorgaasbordet och därtill schnappsen”.

Hösten är full av möten. Några som redan har varit kan du läsa om bland annat på s. 28, där Svensk Fågel informerar. Fler berättar vi successivt om under hösten i Fjäderfä. Viktiga konferens- och mötesdatum som är förestående nu finns noterade i Kalendern på s. 62.

Väl mött närmast på Elmia i oktober, Svenska Äggs Kontaktdagar 12-13 november och Svensk Fågels Branschmöte 19 den november!

Sven Secher
Publicerat i Fjäderfä nummer 8-2015

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Roliga, trevliga och nyttiga möten
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.