Positivt i fjäderfänäringen

Efter att ha snurrat runt på Elmia Djur & Inomgård en heldag kan jag konstatera att montrarna riktade till fjäderfäföretagare var välbesökta av positiva äggproducenter och kycklinguppfödare. Positivt och optimistiskt var det annars inte överallt på mässan.

Symtomatiskt, kanske man kan säga, var också att ”krispanel-debatten” med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i spetsen saknade representant från fjäderfänäringen. I panelen ingick nämligen mjölk, nöt, gris, får, LRF och Växa Sverige. Men inte ägg och matfågel. Varför inte? Eller kanske lika bra så?
Fjäderfä
nr 9-2015

Annan läsning i denna tidning är ”Ta den naturliga vägen” (till hälsa med ägg), organisationen Djurskyddet Sverige på besök hos Täljestads Lantbruk, bra spannmålsskörd och bra äggproduktion (reportage på Ullavi gård), nya regler på ekosidan (för vilken gång i ordningen behöver dessa förklaras?!), insekter som fjäderfäfoder (kongress i Prag), budskap till stat och regering från matfågelbranschen: ”Hjälp oss att växa så hjälper vi till med arbetstillfällen”, Aviagen SweChick som firade med seminarium och reflektion från Kapstaden: ”Alla tänker inte lika”.

64 fjäderfäsidor är ganska maffigt. ”En välpumpad liten tidskrift” som en person utanför fjäderfänäringen sa till mig på Elmia med syftning på denna tidning.

Tack alla ni som bidrar till att FJÄDERFÄ är en riktig tidning. Som vanligt fylldes detta nummer snabbt och några artiklar får vänta på sin publicering till senare. Så håll ut, om just din önskade artikel inte är med i detta nummer.

Nästa tidning är året sista och i den samlar vi som vanligt julhälsningar. Men först, direkt efter pressläggning av denna tidning står Svenska Äggs Kontaktdagar och Svensk Fågels Branschmöte för dörren. Mer om dessa viktiga möten också i nästa tidning.

Se upp i höstmörkret och ha det gott!
Sven Secher
Publicerat i Fjäderfä nummer 9--2015.

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä 9-2015
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.