Gör som Ernst!

Julhelgen står för dörren och Ernst har just meddelat att han väljer kalkon istället för den traditionella grisjulskinkan. Vilken Ernst?, kanske du tänker, jo jag syftar på han trendnissen på TV. Vad han gör är inte oväsentligt och så här motiverar han kalkonvalet: ”Det är ett magert kött som är rent och fint”.
Fjäderfä
10-2015I denna Fjäderfä har vi också valt kalkon som tema. Följ med på uppfödarmöte på Ingelsta Kalkon och ut på två kalkongårdar. Det var riktigt intressant att få lära mer om kalkonbranschen och här hoppas jag att kunna förmedla något lite av det.
OM du vill gå direkt till dessa artiklar, klicka då här:
Kalkoner i Fjäderfä 10-2015!

Tyvärr kan jag inte undvika att vara förbannad även vid denna pressläggning (Fjäderfä nr 10-2015). Skälet nu är att Quality Hotel Globen inte klarade av att servera beställd mat med svenskt ursprung på Svenska Äggs Kontaktdagar. Bland annat kyckling från Holland när svenskt var dyrt och heligt lovat; det är oacceptabelt, i mina ögon. Att Svenska Ägg inte behöver betala full faktura efter dessa evigt upprepade fadäser är en alltför klen tröst.

Jag är också besviken på delar av bageribranschen, som inte vill svara på frågor från Fjäderfä. Jag tycker att det i alla härliga bakverk som vi nu mumsar i oss, ska ingå äggråvara som uppfyller svensk lagstiftning, helst även Svenska Äggs kvalitetsprogram. Men denna förändringsprocess får vi ta oss an efter helgerna och förmodligen behövs hela 2016 för att väcka och knäcka frågan.

Nu står dock julhelgen och julefriden för dörren och därmed låter jag kamplusten gå ned i vila för några dagar. Men så fort nyåret är inropat så kör vi igång tidningsproduktionen igen.

Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med er alla i den svenska fjäderfäbranschen, få jobba vidare som redaktör för denna tidning under det kommande året.

Det är tack vare Ditt och så många andras öppenhet och stöd som det är möjligt att göra en branschtidskrift värd namnet.

Stort tack och väl mött under 2016!!

Sven Secher
Publicerat i Fjäderfä nummer 10-2015.

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä 10-2015
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.