Sommarförväntningar

Fjäderfä nr 6-2017

Efter en arbetssam och på flera sätt tuff första halvlek av 2017 blickar vi nu mot sommaren. Säkert med förhoppningar, kanske också med farhågor.
Fjäderfä
Låt oss först kort reflektera kring hur de första sex månaderna har varit. Till strapatserna hör mycket snack och media kring campylobakter och dioxin.

Låga svenska värden, jämfört med omvärlden, blir till stor sak här hemma i Svedala. Men både den svenska kyckling- och äggbranschen har tacklat utmaningarna på ett fantastiskt bra sätt. De temporärt förhöjda halterna har genom ett resolut arbete sänkts igen. Detta har krävt ansträngningar men desto skönare att utvecklingen nu går åt rätt håll. Skönt att veta när sommaren står för dörren.

Andra påfrestningar på enskilda producenter under hösten-vintern har AI, ND och några salmonellor varit. Men även där har drabbade djurägare, och branschen i samarbete med myndigheterna, gjort jobbet och man kommer tillbaka i produktion, laddade som tusan.

När vi ändå är inne på ”sådant som kunde vara bättre”, så har lönsamheten för äggproducenterna inte utvecklat sig på ett bra sätt under den senaste tiden. Sommarsupergod efterfrågan på supernyttig och god mat, på både ägg- och matfågelsidan, lyfter förhoppningsvis förutsättningarna för lönsamhetsförbättringar för de svenska producenterna.

Skulle jag nu i denna spalt gå över till att räkna upp allt som är bra i den svenska fjäderfäbranschen, så skulle utrymmet absolut inte räcka till. Vi har i Sverige ett världsunikt djurskydd och ett modernt miljöarbete i alla produktionsled. Med detta som ut-gångspunkt, så erbjuds konsumenterna mat av högsta kvalitet!

Med en liten blomma önskar jag er alla en fin sommar! Hoppas att verksamheten i ditt företag rullar på som det ska och att du också får något lite ledigt!

Sven Secher
(Kolla på Axel i denna tidning).

Publicerat i Fjäderfä nummer 6-2017

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä 6-2017
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.