Oavsett regering ...

Fjäderfä nummer 6-2018

Sommaren är här. Det har inte gått någon förbi. Skönt med värme men den besvärande torkan gör det jobbigt för odlare och djurhållare i stora delar av landet.

Risk för ytterligare höjda foderpriser och produktionskostnader gör det nödvändigt med följsamma och snabba prisändringar så att producentens ekonomi värnas.
I dessa dagar då antibiotikaanvändningen i världens djurhållning åter står högt på dagordningen, borde svenska matvaror kunna uppvärderas ytterligare genom högre priser – som ger primärproducenten tydligt högre intäkter.
Kan man tycka, när man (som jag) sitter här som dels välinformerad konsument, dels som skrivande redaktör. Utan affärsförmåga  och utan ansvar för viktiga förhandlingar och avslut.

När vi ses igen i nästa Fjäderfä, så har vi en ny regering på gång i vårt land. Fjäderfä har nämligen, sin mer än hundraåriga tradition trogen, uppehåll i utgivningen i juli och augusti. Vilken regering som träder till ungefär när Fjäderfä nummer sju kommer ut den 14 september är verkligen denna gång en öppen fråga.

Inom EU pågår bland annat diskussioner om gemensamma regler för ekounghönsuppfödning, antibiotikaproblematiken och mycket mycket annat som påverkar din och min vardag.

Så mycket kommer att hända under sommaren och hösten. Parallellt med detta så önskar jag dig en fortsatt väl fungerande verksamhet i ditt företag, eller om du är anställd fortsatt ett gott arbete hos din arbetsgivare.
Det är fantastiskt att så många med så stort intresse läser tidningen Fjäderfä! Det sporrar mig att satsa det jag kan på att ge dig läsvärda artiklar och som helhet en branschtidskrift som vi alla kan vara stolta över.
Härmed önskar jag dig en riktigt skön och glad sommar med förhoppningsvis några dagars ledighet. Det kan Du behöva efter vårens hektiska tid och inför kommande utmaningar, som vi alla och envar står inför. Oavsett vem som får ansvaret att bilda regering i september 2018 kan man alltid påverka sin egen vardag.

Glad sommar!
önskar redaktör Sven Secher

Publicerat i Fjäderfä nummer 6-2018

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä nr 6-2018
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.